Hoinari prin Romania - Cazare si obiective turistice din Romania

Dor de Duca
Agenda evenimentelor turistice din Romania
www.dordeduca.ro

Brasov Travel Guide
Ghid turistic al Brasovului: cazari, obiective turistice, restaurante, informatii utile
www.brasovtravelguide.ro

Iulian Cozma outdoor adventures
Drumetii montane si schi de tura in Romania
mountainguide.ro

Cazare in Romania | Obiective turistice | Adauga unitate de cazare | Propune obiectiv turistic | Contact

Conacul Bellu din Orzoaia de Sus
Cazare Conacul Bellu din Orzoaia de Sus Muntenia Cazare Conacul Bellu din Orzoaia de Sus Muntenia
Informatii despre Conacul Bellu din Orzoaia de Sus
Conacul Bellu este monument de arhitectura, construit in stil arhitectonic vechi romanesc, la jumatatea secolului al XIX-lea. A fost casa familiei Baron Alexandru Bellu.

Muzeul expune arta plastica si decorativa, etnografie (ceramica, tesaturi, unelte, covoare romanesti din sec. al XIX-lea), coloane si capiteluri, chenare de usi si ferestre sculptate in piatra din veacurile al XVII-lea, al XVIII-lea, carti rare in editii de lux, picturi din sec. al XIX-lea, faianta, mobilier stil din diverse epoci, arta orientala si extrem-orientala (vase si stampe japoneze, vase de arama, mobilier), icoane si arme din secolele al XVIII-lea, al XIX-lea.

Mobilierul aproape in totalitate a apartinut familiei Bellu: scaunele din sufragerie, salon si dormitor, scaunele cu spatar de panza care se strang din doua parti, scaunul cu tapiterie din piele in forma de tron, masa mare din sufragerie, din dormitor, masute de toaleta, de ceai sau turcesti incrustate cu sidef, biblioteca cu vitrina, dulapul de haine, comoda, scrinul cu sertare, patul cu baldachin, etc. Tot din colectia Bellu sunt tablourile: "Portret de barbat"de Pavel Dincovici, "Taranca"de Eugen Maximovici, "Batran cersetor"de Theodor Aman, icoane, candelabre, sfesnice, stampe japoneze si vasele orientale, statueta de bronz "Venus din Milo"- copie, un cap de copil din lut, un cap de satir din plumb, o caseta de farmacie precum si valoroase litografii realizate de Carol Papp de Szathmary la jumatatea secolului al XIX-lea.


Descrierea este gresita? Corecteaza
Pozitionare pe harta Conacul Bellu

Pozitia nu este buna? Corecteaza
Localizare / Contact
Adresa: nr. 2
Localitate: Orzoaia de Sus
Judet: Prahova
Zona: Muntenia
Tel: 0244 271721

Datele sunt gresite/incomplete? Corecteaza

Comentarii

Media 8.7 din 18 comentarii/note


NECULAI MUNTEANU - nota 10
2012-11-06

Istorie, cultura si liniste sufleteasca ! Un loc de o rezonanta pozitiva iesita din comun, un loc in care ma sunt ca si cum as traii vremurile acelea.


MARIA - nota 10
2011-07-25

eu am fost de multe ori la conacul bellu si sincer nu ma satur sa vizitez muzeul, este o atmosfera inaltatoare pentru suflet si minte, pentru cultura, in general. multi au vizitat si inca mai viziteaza muzeul. sinecr merita vazut si rezvazut, este superb


MIHAELA - nota 10
2011-03-06


CRISTINA - nota 8
2010-11-28

am fost si noi zilele astea si e super. Alti spun ca este un conac parasit si este ai paragina dar nu e adv mergeti si voi


FLORIJIANU - nota 10
2010-09-27

este de mare exceptie mergeti sa vedeti ! l-am vazut pe 26.09.2010 impresia lasata,, superb ! o sa revin...merita revazut chiar...!


ALIN - nota 8
2010-05-19

f frumos merita vazut ducetiva dar poze nu te lasa sa faci vizitati beciul ala e super


RALUCA - nota 10
2010-05-11

sincer, eu traiesc langa acest conac de cand ma stiu si nu as putea sa ma satur de acest loc niciodata. Este un bun loc pentru relaxare deoarece aerul este curat si locul mult prea linistit. Asa ca nu ezitati sa vizitati "Parcul Bellu" pentru ca nu veti regreta.


SONMEZ - nota 10
2010-03-12

numai pt iubitori de frumos, istorie si tot ce reprezinta arta in toate ' vesmintele' pe care le poate ' imbraca ' deci nu ezitati si pt poze: daca platesti cred ca te lasa, nu! ?


ALIN - nota 6
2010-02-04

mergeti dar sa stiti ca nu va lasa sa faceti poze e frumos dar nasol daca nu te lasa sa faci poze


CIRSTEA SERGIU - nota 8
2009-10-05

aceste lucruri sunt adevarate am fost si intradevar este deosebit


CATALINA - nota 9
2009-09-21

L-am vazut zilele trecute si este tare frumos..S-a terminat restaurarea si a fost redeschis in primavara acestui an. Am intalnit o doamna tare draguta care se ocupa de muzeu care ne-a condus prin incaperile conacului dar si in crama acestuia, povestindu-ne cu mare drag despre istoria familiei Bellu dar si despre fiecare obiect intalnit in casa.. de la jiltul pentru rugaciuni pana la tablouri de o frumusete rara.. O sa va placa sunt sigura mai ales in aceasta perioada si parcul ce imprejmuieste conacul de unde aveti o priveliste splendida asupra dealurilor si a oraselului Urlati..


VALI - nota 9
2009-06-16

Este vorba depre Conacul dintre vii ? daca este asa, sa stiti ca este ok, si nu sunt de acord cu rakone...


NICOLETA - nota 10
2009-03-19

Merita vazut ! Conacul "Familiei BELLU" din Urlati, reprezinta istorie si cultura...Este o constructie in stil romanesc, cu elemente decorative apartinand arhitecturii taranesti, din sec. XIX. In acest loc minunat, au fost facute filmarile pentru realizarea filmului "Coana Chirita in provincie".


RAKONE - nota 3
2008-10-25

este varza, a fost odata frumos, acum e in paragina, poate dupa ce se termina renovarea, merita, dar acum NU


CATALIINA - nota 10
2008-08-14

este un loc care merita vazut! reprezinta emblema unor vremuri de mult apuse si te duce cu gandul la parfumul secolului al xix lea


SONMEZ - nota 10
2008-05-28

extraordinar...dar, din pacate dureaza mult prea mult restaurarea-reparaia capitala"a inceput in 2004 trebuia sa se definitiveza in 2005...dar, uite se termina si 2008 si inca nu e gata...PACAT


DINCA IOANA ELENA - nota 7
2007-09-26

Este foarte frumos daca vreti sa va coonvingeti duceti-va ca nu o sa regretati!


BEJAN SORIN - nota 9
2007-05-29

este frumos, liniste aer curat iar conacul te face sa te gandesti la vremurile apusee


Ai fost aici ? Trimite un comentariu sau un sfat util celor care vor sa mearga aici

Va rugam sa folositi un limbaj civilizat, bazat pe experientele dvs. in acest loc. Sunt binevenite informatii despre acces, puncte de reper, preturi, experiente personale, etc...

Acesta NU este un forum de discutii. Vor fi aprobate doar impresii ale celor care AU FOST in acest loc.

Numele
* obligatoriu
E-mail
* obligatoriu, nu se face public
Varsta
ani
Nota
Comentariu
2 + 2 + 1 = Suma de verificare * obligatoriu

* Intreaga responsabilitate de orice natura asupra comentariilor revine autorilor. Mesajele sunt moderate si vor aparea in site numai dupa ce vor fi verificate. Ne rezervam dreptul de a nu publica mesaje cu continut nerelevant, vulgare, sovine sau rasiste, agramate sau gen chat/hi5, atac la alte comentarii, reclama mascata sau referiri la alte locatii, mesaje personale. Daca mesajele totusi contin informatii relevante vor fi editate eliminand portiunile in contradictie cu regula anterioara.

Informatii actualizate in 2007-05-29 | 7008 afisari