Hoinari prin Romania - Cazare si obiective turistice din Romania

Brasov Travel Guide
Ghid turistic al Brasovului: cazari, obiective turistice, restaurante, informatii utile
www.brasovtravelguide.ro

Iulian Cozma outdoor adventures
Drumetii montane si schi de tura in Romania
mountainguide.ro

Dor de Duca
Agenda evenimentelor turistice din Romania
www.dordeduca.ro

Cazare in Romania | Obiective turistice | Adauga unitate de cazare | Propune obiectiv turistic | Contact

Muzeul National al Unirii - Cladirea Babilon din Alba Iulia
Cazare Muzeul National al Unirii - Cladirea Babilon din Alba Iulia Transilvania
Informatii despre Muzeul National al Unirii - Cladirea Babilon din Alba Iulia
Muzeul detine doua cladiri cu valoare de monument istoric.

Cladirea Babilon a fost construita intre 1851 - 1853, in spiritul arhitecturii romantice. A fost folosita ca pavilion de locuinte pentru ofiteri, iar in 1967 - 1968 a fost reamenajata ca spatiu muzeal. Sala Unirii a fost construita intre 1898 - 1900, avand initial destinatia de cazinou militar. A fost restaurata in 1922 si in 1967 - 1968. Este cladirea unde s-a votat Unirea Transilvaniei cu Romania. Muzeul din Alba Iulia a fost inaugurat in 1888 din initiativa Societatii de istorie, arheologie si stiintele naturii din Comitatul Alba Inferioara, avandu-l ca director pe renumitul arheolog Adalbert Cserny (1842 - 1916). In 1929, sub egida ASTREI a fost organizat ca Muzeu al Unirii.

Bogatelor colectii arheologice li s-au adaugat piese valoroase referitoare la istoria moderna a romanilor. In 1938, sub conducerea istoricului Ion Berciu, sub noua denumire de Muzeul Regional Alba Iulia, asezamantul a intrat in administratia statului roman. A cunoscut o ampla reorganizare in 1968, revenind la numele de Muzeul Unirii. In linii mari, forma actuala a expozitiei de baza dateaza din 1975. In 1992 a devenit Muzeul National al Unirii subordonat direct Ministerului Culturii.

Muzeul prezinta publicului arheologie: preistorica (ceramica, unelte si arme din piatra, bronz, fier), dacica - provenind de la cetatile dacice Craiva, Cugir si Capalna (ceramica, monumente, unelte, arme si podoabe din fier, bronz, argint), romana - provenind din marele centru urban Apulum (monumente epigrafice, sculpturale, gliptica, numismatica, vase ceramice, lucerne, unelte si arme din fier, obiecte de podoaba), medievala (ceramica, bijuterii si obiecte din aur, argint si bronz din secolele VIII - X din necropolele dezvelite la Alba Iulia, Blandiana si Ghirbom, cahle, arme, sigilii nobiliare si ale orasului Alba Iulia) ;istorie (documente, fotografii si obiecte memoriale legate de Revolutia de la 1848, Memorandum, Unirea de la 1 Decembrie 1918) ;periodice - carti;colectii de etnografie si arta populara (port, tesaturi, ceramica, icoane pe lemn si sticla, obiecte din metal si lemn) ;numismatica (antica, medievala si moderna) ;biblioteca (55. 000 volume).


Descrierea este gresita? Corecteaza
Pozitionare pe harta Muzeul National al Unirii - Cladirea Babilon

Pozitia nu este buna? Corecteaza
Localizare / Contact
Adresa: Mihai Viteazu nr. 12 - 14
Localitate: Alba Iulia
Judet: Alba
Zona: Transilvania
Tel: 0258 813300, 0258 811853
e-mail: mnuab@yahoo.com
URL: www.mnuai.ro

Datele sunt gresite/incomplete? Corecteaza

Comentarii

Media 8.6 din 5 comentarii/note


PASO - nota 6
2009-11-06

am uitat sa va spun ca la parter exista o masea de mamut. cum intri in partea stanga. si am observat ca a fost reamenajata casieria.


PASO - nota 10
2008-01-29

putini stiu ca in fata muzeului este scris din vegetatie (gard viu) in partea stanga 1918 iar in partea dreapta 1968 cand au fost celebrati 50 de ani de la Marea Unire. in partile laterale ale salii unirii este scris Unire dar din cauza amplasarii statuilor litera U nu mai este vizibila. printre curiozitatile expuze se afla in muzeu sin un zar din piatra (zaruri) dar nu stiu din ce perioada - cred ca din perioada medievala oricum super muzeul


MOCAN FLAVIA - nota 10
2006-06-05

este chiar frumos!are 70 de camere.este cam obositor sa te plimbi prin tot muzeul mai ales cu ghid este foarte enervant


ZAHARIA - nota 7
2006-04-22

Ar fi interesant de stiut lista pe localitati a celor peste 1200 de participanti


LIANA - nota 10
2005-11-25

totul este foarte frumos la voi


Ai fost aici ? Trimite un comentariu sau un sfat util celor care vor sa mearga aici

Va rugam sa folositi un limbaj civilizat, bazat pe experientele dvs. in acest loc. Sunt binevenite informatii despre acces, puncte de reper, preturi, experiente personale, etc...

Acesta NU este un forum de discutii. Vor fi aprobate doar impresii ale celor care AU FOST in acest loc.

Numele
* obligatoriu
E-mail
* obligatoriu, nu se face public
Varsta
ani
Nota
Comentariu
8 + 5 + 5 = Suma de verificare * obligatoriu

* Intreaga responsabilitate de orice natura asupra comentariilor revine autorilor. Mesajele sunt moderate si vor aparea in site numai dupa ce vor fi verificate. Ne rezervam dreptul de a nu publica mesaje cu continut nerelevant, vulgare, sovine sau rasiste, agramate sau gen chat/hi5, atac la alte comentarii, reclama mascata sau referiri la alte locatii, mesaje personale. Daca mesajele totusi contin informatii relevante vor fi editate eliminand portiunile in contradictie cu regula anterioara.

Informatii actualizate in 2005-11-25 | 4598 afisari
Alte obiective turistice din Alba Iulia
Cazari in Alba Iulia