Hoinari prin Romania - Cazare si obiective turistice din Romania

Dor de Duca
Agenda evenimentelor turistice din Romania
www.dordeduca.ro

Iulian Cozma outdoor adventures
Drumetii montane si schi de tura in Romania
mountainguide.ro

Brasov Travel Guide
Ghid turistic al Brasovului: cazari, obiective turistice, restaurante, informatii utile
www.brasovtravelguide.ro

Cazare in Romania | Obiective turistice | Adauga unitate de cazare | Propune obiectiv turistic | Contact

Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia
Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia Cazare Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia Muntenia
Informatii despre Palatul Brancovenesc Mogosoaia din Mogosoaia
La 14 kilometri de Bucuresti, in mijlocul unui parc se afla palatul ridicat in 1698 din ordinul domnitorului Constantin Brancoveanu. In 1860, cladirea a fost restaurata si consolidata. Inconjurat de o curte imensa, palatul cuprinde o pivnita cu bolte, parterul, unde se gasesc mai multe incaperi, si etajul unde se afla apartamentele princiare. Fatada, influentata de stilul arhitectonic venetian, este dominata de balconul, arcadele si coloanele specifice artei Brancovenesti. Din 1957, palatul a devenit Muzeul Brancovenesc, cu valoroase expozitii de pictura, sculpturi in lemn si piatra, carti rare si manuscrise foarte vechi.

Prima atestare a Mogosoaiei dateaza inca din 24 aprilie 1598. Incepand cu anul 1681, Constantin Brancoveanu cumpara succesiv arii de pamant si locuinte din localitate. In 1702, Constantin Bracoveanu a dispus construirea unei cladiri mari si frumoase avand ca premize fosta locuinta de pe malul lacului. Era destinata fiilui sau Stefan si copia stilul unui alt palat valah construit de el la Potlogi.

Palatul Brancoveanu este un monument arhitectonic care combina caracteristicile decorative valahe si bizantine cu trasaturi caracteristice renasterii iteliene. La subsol se afla o pivnita care are tavanul format din patru domuri semi-sferice dispuse in jurul unui stalp central. La parter se afla cateva camere cu aspect modest si alte spatii de locuit destinate servitorilor. Apartametele familiei princiare ca si holurile de receptie a oaspetilor de seama se afla la primul etaj. Scarile exterioare conduc din curtea principala intr-un balcon
aparte plasat in mijlocul fatadei principale. Atat balconul cat si camerele de la primul etaj au fost initial impodobite cu stucatura orientala si picturi murale reprezentand atat membri ai familiei princiare cat si scene istorice. Pe fatada care da inspre lac se afla o logie minunata de inspiratie venetiana, cu trei arcade. Incrustratiile bogate reunesc elemente stilistice caracteristice atat renasterii cat si barocului.


Descrierea este gresita? Corecteaza
Pozitionare pe harta Palatul Brancovenesc Mogosoaia

Pozitia nu este buna? Corecteaza
Localizare / Contact
Adresa: str. Valea Parcului 1
Localitate: Mogosoaia
Judet: Ilfov
Zona: Muntenia
Tel: 021 350 66 19, 021 350 66 20
e-mail: office@palatebrancovenesti.ro
URL: www.palatebrancovenesti.ro

Datele sunt gresite/incomplete? Corecteaza

Comentarii

Media 8.3 din 38 comentarii/note


STEFANIA - nota 10
2011-12-31

e foarte frumos chiar merita vazut palatul iar uni dintre voi sunte-ti umpic rautaciosi. ideea este ca inca mai avem ceva frumos in tara asta si trebuie apreciat.


ANNA - nota 8
2011-08-15

Am fost la palatul Brancoveanu si este FOARTE frumos acum este umpic in revovare dar merita, are o gradina incantatoare si o priveliste spre lac minunata, este foarte frumos dupa cum am mai spus.


CRISTINA
2010-09-30

Eu am mers sambata trecuta la palat si am fost foarte incantata. Biletul de parcare a costat 4 lei iar vizitarea palatului a costat 5 lei.In plus aici se organizaeaza frecvent expozitii de pictura si concerte de muzica clasica (acces liber).Parcul arata superb in culorile toamnei.


MIRELA - nota 9
2009-06-07

pretul de intrare in parcare este de 2 lei, iar in palat de 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru pensionari, elevi, studenti personalul a fost foarte dragut chiar ne a facut ghidaj, dar in palat nu sunt obiecte originale ci doar obiecte din secolele 16 18 donate de dan nasta fost regizor si actor.


MADALIN - nota 8
2009-05-23

eu am fost de 3 ori dar nu am intratdecat in curte si intruo expozitie de la subsol


MONIK - nota 10
2009-05-02

Pentru pasionatii de arhitectura si istorie, Palatul este un loc cu romanesti reverberatii. Pentru iubitorii de natura, un refugiu in sanul oratoriei batraciene si a pasarilor-pescari. Azi, de 1 Mai, am reusit sa-l imortalizez pe pelicula si in suflet. Ca traseu, am folosit troleibuzul 97 Gara de Nord-Pta Chibrit si un microbuz, pana la aleea de acces spre complexul muzeal. M-am intors cu autobuzul 420 si acelasi 97. Programul de vizitare se schimba in functie de anotimp; iar multe puncte turistice sunt inchise pentru restaurare chiar si o jumatate de an. Asa ca eu recomand tuturor ca, inainte de a-si trasa itinerariul, sa ia informatii de la administratorii lacasurilor respective. Un numar de telefon, pt Palatul Mogosoaia, este 021. 350 66 19.


CECILIA
2009-04-26

Un vis ce trebuie trait si retrait ori de cate ori aveti ocazia!


LUMINITA - nota 10
2009-04-19

E un loc de vis.Am fost azi in prima zi de Pasti, si gradina Palatului am asemuit-o cu gradina Raiului.Cateva ore petrecute pe o patura, iti incarci bateriile pentru mult timp. E minunat, merita vizitat.E pacat ca locuiesc in Targoviste si abia acum am descoperit acest loc minunat. Voi revenii ori de cate ori voi putea.


SERGIU - nota 7
2009-04-18

salut, mergeti acolo ptr ca este foarte frumos, mai ales daca aveti nevoie de relaxare am foarte miercuri acolo super misto lacul, curtea, super misto, pacat ca nu era deschis muzeul il deschide pe 20 daca treceti prin mogosoia nu ezitati sa treceti ca nu o sa va para rau..


DIANA VIOLETA - nota 7
2009-04-08

Mergeti si voi la Mogosoia unde o sa vedeti Palatul...E super chisr pe 7 aprilie am fost cu clasa in targoviste... MERITA VAZUT...daca asi sta acolo as fi vrut sa-l vizitez mereu dar eu stau in bucuresti...MERITA VAZUT PALATUL DE LA MOGOSOAIA.


ALINA - nota 9
2009-01-17

super! merg de 2 ori pe an la palatul mogosoaia de vreo 4 ani incoace, inca nu m-am plictisit, e superb, as merge in fiecare weekend. chiar daca am vazut un comentariu negativ in legatura cu angajatii, va spun sincer ca eu si cu prietenii care merg nu am fost dezamagiti niciodata de ei.


STEFI - nota 10
2008-11-16

mei...prietenul meu locuieste in mogosoaia la cateva strazi de palat...credeti-ma este foarte frumos mereu merg acolo...cel putin eu..am o stare foarte placuta de fiecare data knd intru in acel parc inflorit cu diferite miresme...iar ca sa-i raspund dianei la comentariul ei:k sa ajungi in mogosoaia la palat trebuie sa mergi la statia de metrou 1 mai...sa i-ei maxi taxi de acolo spre buftea...si sa-i zici soferului sa te lase la palat...iar de acolo mergi drept pe acea strada pana knd intri in palat...biletul de maxi este 3 lei...va pop...si dc aveti ocazia sa treceti prin mogosoaia nu exitati sa mergeti la palat.


ALINA - nota 9
2008-11-09

Inceput de noiembrie 2008. Citesc parerile celorlalti...pozitive toate! da, este superb! Palatul dar mai ales parcul! Exista si un restaurant si un hotel (cam piperat 220 camera cu mic dejun inclus) dar daca vrei un sf. de saptamana romantic cred ca merita. Preturi: 4lei pt adulti, 2 lei pt copii, 2 lei parcarea...


BOGDAN - nota 6
2008-06-26

locuiesc langa el,, si pot sa zic ca inca nu m, am plictisit sa il vizitez... e ceva superb,, merita vazut


NICOLAE TEODOR DANIEL - nota 10
2008-05-04

a fost fantastic din partea mea nota 10+


FANTASIA
2008-04-24

Un loc minunat! Cei care nu au fost acolo in ultima luna au ratat atelierul de gravura al artistului Ion Titoiu. Cei care au fost au putut vedea (si daca au fost suficient de curiosi) au putut chiar incerca cu mana lor mestesugul si arta gravurii. Atelierul lui Ion Titoiu le-a stat la dispozitie. Cred ca il gasiti acolo chiar si in Duminica Pastelui. Minunata experienta!


ANDREYA - nota 10
2008-04-16

e super alt ceva ce sa va mai spun vizitati-l nu o sa va para rau:*:) :D


CHRISTIAN DIACONU - nota 9
2008-04-11

Este parte din istoria noastra, e teribil de relaxant mai ales daca locuiesti in bucuresti. Pacat ca noi romanii suntem amabili numai cu cei ce vb alta limba.


IULIANA - nota 10
2008-02-24

palatul merita vazut si il poti vizita orcand pala la ora 20.se ajunde cu maxi de la chibrit, costa 2, 5 lei sau cu autobuzul 460 de la laromet, este un loc minunat care merita vazut.cand ajungi acolo uiti de tot, nu iti mai trebuie nimik, este foarte f foarte frumos


NICULAI - nota 10
2007-11-19

e foarte frumos palatul merita vizitat


MARIAN G - nota 2
2007-10-08

Am trecut cu masina pe linga palat, nici un indicator, portile inchise, pacat ca nu se poate vizita am batut 100 km pentru nimic! Si era simbata la ora 14:00.


SIMONA - nota 7
2007-09-16

E un loc frumos si linistit, unde merita sa iti petreci dupaamiaza daca vrei sa scapi de stressul Bucurestiului. Daca mergi cu masina, de la Casa presei libere vii pe Jiului, ( sau de la piata Victoriei pe 1 mai pana la intersectia cu Griviteti, pe Griviteti ) apoi intri pe Bucurestii noi si mergi pana ce se vede lacul pe stanga si benzinaria LukOil. Putin mai in fata este o alee pe care se merge pana la palat. Intrarea este 1. 5 lei, iar in palat 4 lei. In incinta sunt si 2 restaurante ( preturile cam maricele, dar merge ). Te poti bucura de expozitia "Padures de portelan", care e surprinzator de ingenioasa si placuta. Enjoy !


ALINUTA - nota 10
2007-08-27

Este minunat merita vizitat ai ce sa vezi.


REBEKA - nota 6
2007-05-30


BEATRICE
2007-05-10

este superb din partea mea 10000000000


VINIA - nota 6
2007-05-01

un super , mai ales curtea interiaoara , va puteti relaxa , margeti mai ales in timpul saptamanii , nu e prea multa lume , nu e departe de bucuresti , se ajunge repede si merita , iti da senzatia ca ai plecat departe de oras .


DELIA - nota 9
2007-04-12

E mai mult decat minunat. Merita vazut.


RADU BUCURESTI
2007-03-28

Este un monument istoric si trebuie respectat ca atare


ROXANA - nota 7
2007-03-17

e un loc superb pt a merge in week-end; poti vizita palatul si imprejurimile.


DANA - nota 8
2007-03-04

orar de vizitare: marti-duminica: 10.00 - 18.00 ; telefon: 350 66 19 / 350 66 20 (sursa: B-24-FUN, 2-8 martie 2007).


RALUCA - nota 9
2006-11-21

se ajunge cu maxi-taxi ( Buftea - Chibrit) de la piata Chibrit (statia de metrou 1 mai) SI COSTA 2.5 RON. Palatul e deschis in week-end pt vizita


DIANA - nota 8
2006-11-18

inca nu l-am vazut pentru ca nu am reusit sa aflu programul de vizitare ! nu l-am gasit pe nici un site si caut de 20 de minute ! ma ajuta cineva ?


ANDREEA
2006-08-11

Salutare Va rog putin ajutor, stie cineva orarul de vizitare sau daca palatul este deschis publicului? Mai e de actualitate microbuzul 508 cu plecare din Gara de nord si daca da care este programul curselor? Multumesc


DORINA - nota 10
2006-03-08

Palatul e frumos si merita vizitat.


ANDRA - nota 7
2005-03-18

La palat se poate ajunge cu maxi-taxi #508 de la Gara de Nord (statia de maxi-taxi e undeva in dreapta garii). 15000 lei/cursa (vara trecuta). Am rugat soferul sa ne lase in dreptul strazii care merge la palat.


ANCA - nota 7
2005-03-06

ce orar de vzita e la palatul de la mogosoaia!??!?!?!. pt diana: cu personalul!


ANDRA - nota 7
2005-02-01

Palatul e frumos, nimic de zis; atita doar ca era incuiat pe jumatate (biserica si parterul). Am intrebat daca putem avea acces in partile inchise sau un ghid si ni s-a raspuns ca "fetele sint ocupate". Probabil ca daca vorbeam o limba straina fetele gaseau o modalitate de a se desprinde de la treburile arzatoare. Pacat, pentru mine nu e decit alt loc in care romanii sint tratati de parca ar fi ultimii oameni.


DIANA - nota 10
2004-05-07

Tot din auzite:este minunat si trebuie vazut neaparat.Imi spune si mie cineva cu ce ajung acolo din Bucuresti?


Ai fost aici ? Trimite un comentariu sau un sfat util celor care vor sa mearga aici

Va rugam sa folositi un limbaj civilizat, bazat pe experientele dvs. in acest loc. Sunt binevenite informatii despre acces, puncte de reper, preturi, experiente personale, etc...

Acesta NU este un forum de discutii. Vor fi aprobate doar impresii ale celor care AU FOST in acest loc.

Numele
* obligatoriu
E-mail
* obligatoriu, nu se face public
Varsta
ani
Nota
Comentariu
4 + 4 + 5 = Suma de verificare * obligatoriu

* Intreaga responsabilitate de orice natura asupra comentariilor revine autorilor. Mesajele sunt moderate si vor aparea in site numai dupa ce vor fi verificate. Ne rezervam dreptul de a nu publica mesaje cu continut nerelevant, vulgare, sovine sau rasiste, agramate sau gen chat/hi5, atac la alte comentarii, reclama mascata sau referiri la alte locatii, mesaje personale. Daca mesajele totusi contin informatii relevante vor fi editate eliminand portiunile in contradictie cu regula anterioara.

Informatii actualizate in 2004-05-07 | 36541 afisari
Alte obiective turistice din Mogosoaia
Cazari in Mogosoaia