Cabana Malaiesti – Muntii Bucegi

Zona: Muntii Bucegi
Telefoane: 741074884
E-mail: vladadamuta@gmail.com
Pagina web: http://www.malaiesti.ro/

Cabana este situata pe versantul nordic al Muntilor Bucegi, in Valea Malaiesti, intr-un cadru alpin spectaculos, cu privelisti deosebit de frumoase. Cabana Malaiesti ofera adapost turistilor care vor sa cunoasca aceasta zona inlesnind accesul direct in Bucegi din Tara Barsei, prin Rasnov, iar primavara serveste ca baza pentru practicarea schiului.

Acces

Din Rasnov (atl. 676 m) sosea locala pe Valea Ghimbavului, pe la Uzina electrica Rasnov (alt. 715 m) pana la Glajarie – distanta 17 km. De la Glajarie, poteca marcata cu banda albastra pana la refugiu – durata 3 – 4 ore.

Din Busteni (alt. 883 m) poteca marcata cu triunghi rosu pe Munticelul, Poiana Costilei (alt. 1310 m), Poiana Morarului (alt. 1550 m), Pichetul Rosu (alt. 1445 m), Prepeleag (alt. 1750), Valea Malaiestilor – durata 6 – 7 ore. De la Pichetul Rosu drum numai de vara.

Din Predeal pana la cabana Diham (alt. 1320 m) apoi pe poteca marcata cu punct rosu pana la Pichetul Rosu – cca. 1 ora. Apoi se urmeaza drumul care vine din Busteni peste Munticelul

De la cabana Diham sau Poiana Izvoarelor, poteca marcata cu cruce albastra, prin Valea Glajariei pana in Poiana cu Izvoare (la Mese) de unde se urmeaza poteca ce vine din Rasnov – durata cca. 5 ore.