Cabana Muntele Rosu – Muntii Ciucas

Zona: Muntii Ciucas
Telefoane: 0724283885, 0244294152

Situata la poalele Masivului Ciucas-Zaganul, la altiutudinea de 1260m, intr-o intinsa poiana de pe versantul sud-vestic al Muntelui Rosu, aceasta cabana este principala baza turistica din Muntii Ciucas.

Excursii in imprejurimi:

Pe Valea Berii, urmind poteca marcata cu punct rosu care coboara la Podul Berii, iar apoi poteca marcata cu cruce albastra ce urca pe Pinul Berii pana la Fintina N. Ioan. De aici se revine la cabana pe poteca marcata cu banda galbena, durata circuitului 3-4 ore.

La Cheite, tot pe poteca marcata cu punct rosu pana la Podul Berii, apoi pe poteca marcata cu crucePalbastra ce coboara.de-a lungul Pjnului si caii ferate pana in satul Cheia. De la confluenta Beri cu Paraul lui Babes se urmeaza poteca marcata cu triunghi albastru ce insoteste Pinul Cheita pnn chdle formate de el. Din satul Cheia se revine la cabana pe sosea; durata circuitului 3-4 ore.

Pe culmea Gropsoarele-Zaganul, urmind poteca marcata cu triunghi rosu ce urca peste Muntele Rosu pana in creasta Zaganului (alt. 1860 m) , durata cca. 1½ ora. Inapoierea se face pe poteca marcata cu banda rosie fie coborind in satul Cheia (durata cca. 3 ore), fie urcind la cabana Ciucas si apoi coborind pe poteca marcata cu banda galbena (durata 4-5 ore).

Pe Varful Ciucas (alt. 1959 m), pe poteca marcata cu banda galbena care traverseaza Valea Berii pana la cabana Ciucas si in continuare pe poteca marcata cu banda albastra; durata cca. 3 ore.