Cabana Plaiul Foii, trei margarete – Muntii Piatra Craiului

Judetul: Brasov
Zona: Muntii Piatra Craiului
Telefoane: 726380323
E-mail: rezervari@cabanaplaiulfoii.ro
Pagina web: http://www.cabanaplaiulfoii.ro/

Cabana dateaza din 1938 fiind construita de catre SKV, sectia Brasov. In 2000 cladirea principala este reparata si modernizata. Cabana este baza de plecare pentru turele alpine din peretele de vest al Pietrei Craiului.

Cabana Plaiul Foii este situata pe malul stang al Barsei Mari la confluenta Barsei Grosetului cu Barsa Tamasului, cu fata catre versantul nord-vestic al Pietrei Craiului. Cabana Plaiul Foii se gaseste la poalele Muntilor Piatra Craiului, in apropierea unor importante si cunoscute monumente ale naturii din Romania: Cerdacul Stanciului, Grota Stanciului, Pestera Dambovicioara, Prapastiile Zarnestilor sau Marele Grohotis.

Turistilor amatori de alpinism, Muntii Piatra Craiului le ofera numeroase posibilitati pentru practicarea acestui sport, iar cei care vor doar sa viziteze frumusetile naturii vor avea posibilitatea sa admire peisaje mirifice si sa gaseasca Garofita Pietrei Craiului

Cabana poate gazdui un numar de 40 de turisti. Impartita pe doua etaje si avand 15 camere si un apartament, cabana mai dispune si de un restaurant cu o capacitate de 70 de locuri si meniu traditional romanesc sau vanatoresc.

De asemenea, cabana poate gazdui intalniri de afaceri, dispunand la etajul unu de o sala de conferinta cu o capacitate de 25-30 de locuri si dotari standard, insemnand: TV, video, retroproiector si flipchart.

Restaurantul are specific traditional romanesc si vanatoresc. Aici puteti degusta cele mai bune mancaruri traditionale din pui, porc, vita, peste si vanat.

Dotari si facilitati: 40 locuri, 15 camere si un apartament, restaurant cu o capacitate de 70 de locuri, generator electric, apa curenta, dusuri, sala de conferinta cu o capacitate de 25-30 de locuri, TV, video, retroproiector