Cabana Valea Sambetei – Muntii Fagaras

Zona: Muntii Fagaras
Telefoane: 0755612918, 0757401346
E-mail: razvan_zraila@yahoo.com
Pagina web: http://www.simbata.ro/

Situata in partea estica a Muntilor Fagaras, Cabana Valea Sambetei este una din principalele porti de intrare in masiv, atit pentru parcurgerea crestei Fagarasilor, dar si ca punct de plecare catre cel mai inalt virf din tara noastra, Moldoveanu-2545 m, situat la 5 ore de mers.

Aflata ca si majoriatea cabanelor din Fagaras la limita golului alpin, cabana ofera o frumoasa vedere asupra Vaii Simbetei, culminind cu Fereastra Mare si renumitul Colt Balaceni, denumit si Matterhorn-ul Romaniei. Prin amplasarea ei, cabana ofera acces usor atit vara sau iarna catre partea superioara a vaii Simbata, pentru parcurgea unor trasee de o zi, dar mai ales iarna catre pirtiile naturale de ski care strajuiesc valea.

Dotari si facilitati: 60 locuri in camere cu 2, 3, 6, 8 paturi si dormitoare comune, incalzire cu lemne in sobe de teracota si metal, grup electrogen, apa la izvor.

Acces: din DN1 din satul Simbata de Jos, urmind drumul care duce la Manastirea Brincoveanu, drum asfaltat, iar de aici 4 km de drum forestier urmat de o poteca turistica usoara. In total 3 ore, de la Manastirea Brincoveanu si pana la cabana. Marcajul este triunghi rosu, iar poteca este pe malul paraului Valea Sambetei.