Complex Turistic Casoaia, o margareta – Araneag

Localitatea: Araneag
Judetul: Arad
Zona: Crisana
Telefoane: 0743124908, 0742057666, 0374023747
E-mail: welusin@yahoo.com
Pagina web: http://www.casoaia.ro/

Complexul turistic Casoaia este situat într-o depresiune din muntii Zarandului, înconjurat de mirifice paduri de foioase, la o altitudine de aproximativ 230 m pe malurile paraului Araneag, oferind turistilor conditii optime de cazare si agrement. .

Numele l-a primit chiar de la turisti care, strabatand superba padure, cu ani in urma, au descoperit o casa care se pare ca era cea mai mare din zona si au numit-o “casoaia”

Izolata in mijlocul naturii, in susurul paraului, complexul ofera o ambianta romantica. Zona are o veche traditie in domeniul mineritului pana la mijlocul sec. al XIX-lea aici functionand mine de aur si arama. Urmele lor se mai vad si astazi la „Minele batrane” situate la 2 km de complex, unde se pot identifica unele galerii.

Aerul puternic ozonizat combinat cu frumusetea peisajului confera o atmosfera de relaxare placuta si tonifianta, oferind numeroase posibilitati turistice si de agmement.

De asemenea, in imediata vecinatate a taberei, la 200 m, se afla tabara internationala de sculptura.

Complexul Turistic Casoaia se intinde pe o suprafata de patru hectare, fiind structurat astfel:

1. Satul de vacanta compus din:

a. Spatiu de campare cu acces la grupurile sanitare, apa curenta, dusuri, apa calda permanent.

b. Casute de vacanta si Camping care cuprinde:

– 11 casute cu 3 locuri totalizand 33 locuri.
– 5 casute cu 2 locuri totalizand 10 locuri.
– 1 bungalow cu 12 locuri.
– 1 bungalow cu 10 locuri.

c. Vila Mare, 4 camere cu o capacitate de cazare de 11 locuri, salon,bucatarie, 2 terase, 3 bai, sauna, televizoare, centrala termica proprie.

d. Vila Mica, 2 camere cu o capacitate de cazare de 5 locuri, hol-salon, bucatarie, baie, sauna, terasa, incalzire sobe teracota.