Bastionul Tesatorilor – Brasov

Adresa: Str. George Cosbuc nr. 9
Localitatea: Brasov
Judetul: Brasov
Zona: Transilvania
Telefoane: 0268 472 368

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

A fost construit intre 1421-1573 si este cel mai bine pastrat dintre bastioanele cetatii. E considerat ca o constructie unica de acest gen din tara.

Numele constructiei este dat de specificul breslei tesatorilor care l-a construit, pentru a apara sudul cetatii. Incinta Bastionului, cu numeroase galerii pe doua nivele, masiv construite din barne de stejar, inconjoara o curte interioara ce putea adaposti cateva sute de breslasi si bunurile acestora in vreme de restriste.

Bastionul era strajuit in coltul sudic, de o constructie impunatoare ce indeplinea si functia de foisor de unde se putea supraveghea toata zona exterioara. Avem astfel un exemplu despre rigoarea stiintei constructiilor cavaleresti ale epocii. Prevazut cu foisoare, galerii, constructia era un adevarat bastion al rezistentei. Aici se depozitau documentele breslei, se tineau intruniri pentru instructia militara, se confirmau ucenicii in tainele tesatoriei.

Astazi daposteste colectii de arheologie, harti ale siturilor dacice, romane, teutone si sasesti in cadrul Muzeului „Cetatea Brasovului”. In sala armelor, se gaseste o macheta a cetatii Brasovului din secolul al XV-lea.