Casa Memoriala a Arhimandritului Dometie Manolache – Ianca

Localitatea: Ianca
Judetul: Braila
Zona: Muntenia
Telefoane: 0239 668 178

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Arhimandritul Dometie Manolache (1937 – 1975) a fost, asa cum afirma Parintele Dumitru Staniloae, un erou al credintei, un suflet de mare sfintenie si puritate. A absolvit cu rezultate exceptionale Seminarul Teologic din Buzau in anul 1945, in anul 1949 a fost declarat licentiat in teologie, iar din 1975 obtine titlul de doctor, cu o luna inaintea mortii sale. A ajutat la revigorarea vietii manastiresti din Transilvania, care nu era intr-o stare infloritoare ca in Muntenia si Moldova.

Viata Parintelui Dometie este strans legata de obstea Manastirii Ramet (din 1959 a fost numit preot-duhovnic). A fost un remarcabil teolog, parinte duhovnic, cu deosebite abilitati gospodaresti. Muzeul a fost fondat de catre fratii parintelui Dometie in anul 2001. Cladirea a fost casa parinteasca a parintelui Dometie. De mentionat ca numai doua camere sunt destinate expunerii colectiilor, cu o suprafata de expunere de aproximativ 25 mp.

Muzeul detine colectii de fotografii familiale ale parintelui, diplome de studii in xerocopii, carti cu privire la viata parintelui, un vesmant preotesc, icoane si obiecte artizanale.