Castelul Nako(Muzeul Bela Bartok) – Sannicolau Mare

Adresa: Republicii nr. 15
Localitatea: Sannicolau Mare
Judetul: Timis
Zona: Banat
Telefoane: 0256 370042

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Castelul Nako din Sannicolau Mare a fost construit in anul 1864 de contele Nako Kalman, care va fi si resedinta familiei Nako in acesta parte a imperiului austro-ungar.Castelul Nako a fost declarat monument istoric cu valoare de simbol al orasului Sannicolau Mare iar in prezent este destinat pentru Casa de Cultura a orasului.

Castelul Nako s-a realizat pe baza planurilor unui antreprenor adus de la Viena si nu poate fi incadrat, din punct de vedere arhitectural, intr-un singur stil. A preluat din elementele de stil ale barocului si influentele romantismului, dandu-i constructiei o anumita tinuta, care sa impresioneze, fiind tipica micilor castele situate la periferia imperiului austro-ungar.

Castelul a avut de-a lungul timpului diferite intrebuintari, iar in prezent functioneaza Casa de Cultura si Muzeul Bela Bartok.

Muzeul a fost infiintat in anul 1981. Prezinta publicului vizitator panouri si vitrine cu fotografii si documente originale privind viata si activitatea compozitorului Bela Bartok (1881 – 1945), nascut in acest oras.