Cetatea Scheii – Suceava

Localitatea: Suceava
Judetul: Suceava
Zona: Bucovina

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Aflata la 384 m alt. in partea de nord-vest a orasului, la marginea unei paduri aflate pe un pinten terminal al dealului Septilici, a fost ridicata in sec. XIV;are forma unui romb cu latura de 36 m in interior si ziduri groase de 3 m.

Cetatea Scheii facea parte din sistemul de fortificatii construit in Moldova la sfarsitul secolului al XlV-lea, in momentul aparitiei pericolului otoman. Sistemul de fortificatii medievale cuprindea asezari fortificate (curti domnesti, manastiri cu Ziduri inalte, precum si cetati de importanta strategica), in scop de aparare, intarite cu Ziduri de piatra, valuri de pamant sau avand santuri adanci.

Cetatea a fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de Petru I Musat, fiind demantelata la inceputul secolului al XV-lea de Alexandru cel bun. In prezent, din Cetatea Scheia nu au mai ramas decat niste ruine.

Nu exista drum de acces la ruinele cetatii si nici macar un indicator care sa-i semnaleze existenta, multa lume nestiind nici de existenta ei si cu atat mai putin de locul unde se afla. La cetate se poate ajunge pe un drum forestier aflat la capatul Strazii Mihail Sadoveanu.