Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud – Bistrita

Adresa: Gen. Grigore Balan nr. 19
Localitatea: Bistrita
Judetul: Bistrita Nasaud
Zona: Transilvania
Telefoane: 0263 211063

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Muzeul, infintat in 1950, dupa ce a schimbat mai multe locatii, functioneaza azi in localul fostei cazarmi a Regimentului 63 Infanterie, cladirea datand din 1898.

Cuprinde sectii de: etnografie – arta populara, stiintele naturii, arta plastica, colectia de gravura, istorie si arheologie.

Colectia de arheologie cuprinde: piese din epoca bronzului apartinand culturii Wietenberg, depozite de bronzuri, inventarul unor morminte daco-celtice, tezaurul monetar de la Sieu-Odorhei (secolele II – I a. Ch. ), tezaure monetare romane si medievale, unelte si arme medievale.

Colectia de etnografie cuprinde piese de arta populara romaneasca, maghiara si saseasca: unelte, instalatii de tehnica populara, costume populare, casa taraneasca, biserica de lemn o colectie de lazi de zestre, opere ale unor artisti plastici, in majoritate transilvaneni.

Colectia de geologie: flori de mina, colectii de petrografie (in special colectia de concretiuni grezoase – unicat), colectii de palentologie si micropaleontologie.

Sectia de stiite ale naturii prezinta fauna specifica zonei.