Delfinariu – Constanta

Adresa: B-dul Mamaia nr. 255
Localitatea: Constanta
Judetul: Constanta
Zona: Dobrogea
Telefoane: 0241 547055, 0241 831553, 0241 481230

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Delfinariul din Constanta si-a inceput activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima forma muzeistica de acest gen din tara noastra si prima din S-E Europei la aceasta data. Expozitia prezinta lumea cetaceelor ce traiesc in diverse mari. In amfiteatrul cu piscina, se organizeaza demonstratii cu delfini, din specia Phocaena relicta si Delphinus delphis ponticus, cu foci din Atlanticul de Sud.

In Marea Neagra traiesc trei subspecii de delfini, si anume: Marsuinul – Phocaena phocaena relicta, Delfinul comun – Delphinus delphis ponticus si Afalinul – Tursiops truncatus ponticus. Desi au forma de peste delfinii sunt mamifere acvatice care respira oxigen atmosferix si nasc pui, pe care-i alapteaza. Comportamentul bland si prietenos fata de om, inteligenta lor a favorizat procesul de instruire care se bazeaza pe formarea unor reflexe conditionate avand ca stimul hrana.

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta este o institutie publica de cultura aflata sub tutela Consiliului Judetean Constanta si reprezinta un obiectiv cultural-educativ, stiintific si turistic cu un rol deosebit in cunoasterea si cercetarea naturii din Romania.

In acest moment Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii cuprinde urmatoarele sectii:Delfinariul, Acvariul, Planetariul si Observatorul Astronomic, Microrezervatia si Expozitia de Pasai Exotice si de Decor.

Delfinariul, Planetariul, Observatorul Astronomic, Microrezervatia si Expozitia de Pasari Exotice si de Decor sunt amplasate pe o suprafata de circa 9 hectare, foarte aproape de statiunea Mamaia, intr-un cadru natural superb ce ofera vizitatorilor posibilitatea de relaxare si agrement.

Scurt istoric
-1958 – 1 mai – inaugurarea Acvariului din Constanta, primul acvariu public din Romania
-1969 – Isi incepe activitatea Planetariul – primul obiectiv public din tara
-1970 – deschiderea Observatorului Astronomic
-1972 – 1 iunie – inaugurarea Delfinariului – primul din Romania si din sud-estul Europei
-1972 – transformarea sectiilor individuale inn forma actuala de organizare – Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii