Drumul Transfagarasan – Muntii Fagaras

Zona: Muntii Fagaras

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Transfagarasanul a fost construit intre anii 1970 – 1974 in timpul lui Nicolae Ceausescu, care a vrut sa asigure un drum strategic peste munti si a fost inaugurat in 20 septembrie 1974.
Drumul strabate Fagarasul pe directia nord-sud facand parte din Drumul National 7C (DN7C). Este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania. Punctul de altitudine maxima se gaseste la Lacul Balea 2042 m unde se afla si tunelul de 800 m pe sub creasta Caprei ce face legatura intre varsantul nordic si cel sudic.

Drumul incepe in comuna Bascov, Judetul Arges de langa orasul Pitesti, in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara, cu o lungime de 151 km. Cea mai spectaculoasa portiune este cea cuprinsa intre Balea Cascada si Lacul Balea pe o lungime de 13 km.

Ca altitudine maxima la care ajunge Transfagarasanul este situat pe locul al doilea dupa soseaua Transalpina (DN67C – 2145 m) din Muntii Parang

In timpul iernii aproximativ in perioada 1 noiembrie – 30 iunie (sectorul cuprins intre kilometrul 104 de la Piscu Negru si kilometrul 130 la cabana Balea Cascada) Transfagarasanul este inchis circulatiei rutiere.

Transfagarasanul trece peste 830 podete si 27 viaducte.