Gradina Zoologica (Padurea Verde) – Timisoara

Localitatea: Timisoara
Judetul: Timis
Zona: Banat
Telefoane: 0256/408.437

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 2,00)

Gradina Zoologica a Municipiului Timisoara, a fost redeschisa pentru public dupa o perioada de timp, in care au fost realizate numeroase lucrari de investitii pentru amenajarea si crearea de habitate care sa asigure conditii de bunastare a animalelor salbatice aflate in captivitate. Pentru copii a fost amenajat un parc mini-safari.

Se pot vedea o varietate de animale, multe dintre ele neobisnuite. Sunt specii care traiesc in America Centrala si America de Sud, in Europa, iar unele in Africa si Australia.

Gradina zoologica din Padurea Verde are un nou concept: mai mult spatiu, mai aproape de animale. Are in colectie multe specii de animale, intre care: ursi, cerbi, pasarea emu, guanaco, struti, canguri pitici, maimute capuchin, capre pitice, numeroase rase de iepuri si gaini pitice, hamsteri si pasari de apa: lebede negre, rate califar rosu, sulitar, fluieratoare.

Gradina zoologica detine si un acvariu cu urmatoarele speciile de pesti: Melanochromis chipokae, Copadichromis borleyi Kadango Red Fin, Labidochromis caeruleus, Sciaenochromis fryeri, Maylandia membe deep, Cyrtocara moorii.