Lazarea

Localitatea: Lazarea
Judetul: Harghita
Zona: Transilvania
Pagina web: http://www.lazarea.ro/

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Vatra localitatii se afla la 5 km nord de Gheorgheni, la poalele muntelui Szármány (967 m), la o altitudine de 770 m. Este accesibila prin calea ferata – linia 400 Brasov – Deda respectiv pe DN 12 si spre Joseni, pe DJ 126A. Distanta pana la Toplita este de 31 km.

Una din cele mai vechi asezari ale depresiunii Ghiurghiului mai nou a devenit una din centrele cultural-artistice ale zonei. Monumentele sale combina in mod fericit elementele goticii clasice cu formele arhitecturii renascentiste s i cele ale barocului precum si cu formele caracteristice culturii populare ale zonei. Tabara de creatie fondata cu scopul de a perpetua valorile artei populare se imbina armonios cu lumea specifica a comunitatii de artisti plastici care anual se strang in aceasta comuna pentru recreere si pentru a beneficia de atmosfera prielnica creatiei, oferita de tabara de creatie. Expozitiile de arta plastica, arta populara, de prezentare ale mestesugurilor populare specifice zonei au dobandit un renume care depaseste granitele tarii. Comunitatea locala a dat nastere unei retele de turism rural care functioneaza cu mare eficienta, in folosul mutual al turistilor interesati de oferta turistica a zonei si a localnicilor.

Lazarea are patru monumente importante, fiecare reprezentand o alta epoca istorica. Fiecare constituie o valoare deosebita, majoritatea fiind unele din cele mai estice reprezentante ale cate unui stil arhitectonic din Europa de vest. La acestea se adauga parcul de statui a coloniei de artisti.

In Lazarea exista multe locuri de cazare in regim agroturistic, satul facand parte din circuitul OVR. Pentru mai multe informatii puteti contacta Fundatia OVR Lázár: 4215 – Lazarea, 724. Tel.: 0266 161464.