Manastirea Adamesti – Nanov

Localitatea: Nanov
Judetul: Teleorman
Zona: Muntenia
Telefoane: 0247 319843

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Manastirea Adamesti este situata la 6 km nord de orasul Alexandria si 26 de km de Rosiorii de Vede, pe soseaua Alexandria-Rosiori, la marginea nordica a satului Adamesti pe partea dreapta.

Manastire de calugari, ctitorita din lemn in 1991 la initiativa Episcopului de Arges Calinic Argatu, a Fundatiei Lumina satelor si prin stradania preotului Nicolae Bonas;in 1993 se toarna fundatia bisericii din zid.

Biserica este sub forma de cruce cu 3 abside una altarul iar cealalte doua stranele, pe naos este asezata turla cea mare, pantocratorul, iar pe pronaos se afla asezate doua turle infundate mai mici, intrarea bisericii se face prin lateral printr-un pridvor pentru credinciosi, iar pentru monahi intrarea se face direct de pe cerdacul corpului de chilii.

In biserica s-a adus si s-a montat catapeteasma ce mssoara 6 metri inaltime iar 4 latime, fiind lucrate in lemn de tei cu diferite ornamente miniaturale, stalpi, arcade ancadramente si reliefuri, lucrata in intregime de catre familia Dobra din judetul Dambovita, momentan nu este pictata. Biserica este pregatita pentru pictura in tehnica fresca, dorindu-se a fi efectuata cat mai curand in veritabilul stil bizantin.

Hramul: „Nasterea Maicii Domnului” – 8 septembrie