Muzeul de Arta si Etnografie – Calafat

Adresa: 22 Decembrie nr. 6
Localitatea: Calafat
Judetul: Dolj
Zona: Oltenia
Telefoane: 0251 232521, 0251 232884

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Muzeul a fost infiintat in anul 1909. Este adapostit intr-o cladire monument istoric, construita in perioada 1905 – 1909, arh. Paul Gottereau.

Initial a fost casa particulara cunoscuta sub numele de Palatul Marincu, apoi din anul 1927 a devenit sediul mai multor institutii administrative si de invatamant profesional si agricol. Ultima renovare si ultimele restaurari partiale au avut loc in anul 2003.

Imobilul, ce ocupa o suprafata de 8.333 m. p., a fost realizat de constructorul italian Adotti. Impunator, ca volume si forme arhitecturale, cu fatade bine proportionate, cu cate doua coloane de o parte si de alta a scarilor de acces strajuite de doi lei, edificiul este o realizare a arhitecturii neoclasice de la inceputul secolului al XX-lea.

Expune arta romaneasca contemporana: pictura, grafica ale artistilor din judetul Dolj, panze de Nicolae Grigorescu, Henri Catargi, Theodor Pallady, sculpturi de Ion Irimescu, Nicu Enea, George Demetrescu Mirea. Colectia de arta populara contine obiecte de port, chilimuri, impletituri, unelte, obiecte de uz casnic.