Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa – Bucuresti

Adresa: Soseaua Kiseleff 1
Localitatea: Bucuresti
Zona: Muntenia
Telefoane: 021 3128826
Pagina web: http://www.antipa.ro/

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00)

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa este unul dintre cele mai fascinante locuri oferite de Bucuresti. Este cel mai mare si cel mai vechi muzeu de acest gen din toate tarile dunarene, reunind peste 3000. 000 de exponate, printre care cea mai bogata si importanta colectie de fluturi din intreaga lume.

Muzeul a fost infiintat in anul 1908. Primele colectii, din 1834, apartinand Colegiului Sf. Sava, stau la baza constituirii muzeului, care detine in prezent piese ilustrand domeniile: ecologie, zoologie, oceanografie, paleontologie, taxonomie, morfologie. In biblioteca muzeului sunt inventariate 30 200 de volume si 20. 000 periodice.

O vizita la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa inseamna o fascinanta calatorie prin timp, de la nasterea Universului si pana astazi, pentru a sti cum s-a format planeta pe care traim, cum au aparut si au evoluat vietuitoarele, cum s-a ajuns la diversitatea formelor de viata pe care le intalnim astazi la tot pasul. Este, in acelasi timp, o inedita calatorie in spatiu, strabatand intregul glob, de la un continent la altul, de la jungla la desert, de la pesterile din adancul pamantului la intinderile inghetate ale tinuturilor polare, de la lacurile de munte pana in abisurile oceanelor. In aceasta calatorie vei afla lucruri uimitoare, vei invata sa observi, vei intelege mai bine lumea inconjuratoare si astfel o vei pretui mai mult si, poate, vei ajunge sa o ocrotesti.