Muzeul Marinei Romane – Constanta

Adresa: Str. Traian Nr. 53
Localitatea: Constanta
Judetul: Constanta
Zona: Dobrogea
Telefoane: 0241 619035

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

S-a deschis la 3 august 1969, in fostul local al Scolii Navale, in imediata vecinatate a panoramei portuare si marine. Muzeul Marinei Romane are un patrimoniu care ii confera statutul de unicat national. Prezenta istoria marinei militare si comerciale romanesti, de la simpla luntre cioplita in trunchi de copac, pana la navele moderne de astazi.

Aici puteti vedea: obiecte tridimensionale-basoreliefuri, mulaje dupa documente epigrafice, monede, lucrari de grafica, obiecte originale cu valoare istorica considerabila: ancore, amfore, romane, zeci de machete reproducand toate tipurile de nave existente in marina nostra militara si comerciala, de la inceputurile ei si pana in zilele noastre, instrumente de navigatie, documente si fotografii, armament alb si de foc, ancore, elice, lentile de faruri, drapele si pavilioane, tablouri, exponate de o deosebita valoare stiintifica si documentara.

Muzeul Marinei Romane este posesorul unui bogat si valoros fond de carte si fotografie, importante colectii de reviste ale marinei, lucrari de istoriografie, literatura, drept maritim si manuale de navigatie, carti de istorie generala si militara romanesti si straine. Un exemplu il constituie „harta coastei de vest a Marii Negre” realizata de un colectiv condus de comandorul Al. Catuneanu, medaliata la Expozitia universala de la Paris din 1900 – si dupa care s-a navigat pana prin 1951.

Acces: cu mijloace de transport in comun: 42, 48, 51 (Statia Poarta II – Port) ; 43, 40 (statia Cinematograf Republica)