Orasul Arad

Localitatea: Arad
Judetul: Arad
Zona: Crisana

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Acces: pe calea ferata – a. la 149 km de Deva; b. intre Timisoara (57 km) si Oradea (121 km) ; pe sosea – a. DN 7, intre Deva (153 km) si Nadlac, punct de frontiera cu Ungaria (47 km) ; b. DN 69 dinspre Timisoara (50 km) ; c. DN 79 dinspre Oradea (115 km) ; aero – curse Bucuresti – Arad;

Municipiul Arad este situat in extremitatea vestica a Romaniei, in Campia aluvionara a Aradului, la intersectia unor importante artere de circulatie nationale si internationale. Este traversat de la est la vest de raul Mures.

Municipiul Arad detine un bogat patrimoniu cultural-istoric, oferind vizitatorilor un adevarat muzeu in aer liber al stilurilor arhitectonice specifice sec XVIII, XIX si XX, monumente de arta si istorie, spectacole de teatru, concerte ale filarmonicii, expozitii de arta plastica, expozitii muzeale de istorie, arta si stiinte ale naturii, festivaluri si sarbatori.

Iubitorii de arhitectura pot admira cladiri construite in stil baroc, renascentist, eclectic, clasic, neogotic sau secession.