Statiunea Ozunca Bai

Localitatea: Ozunca Bai
Judetul: Covasna
Zona: Transilvania

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Statiune balneoclimatica cu ape minerale folosite sub forma de bai calde sau reci (carbogazoase, feruginoase, magneziene, bicarbonatate-calcice) pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare, ginecologice, precum si in cura interna in tratarea anemiilor si afectiunilor gastrice.

Principala atracţie turistică de la Ozunca-Băi este mlaştina cu apă minerală, care a fost declarată rezervaţie naturală. Aici există plante foarte rare precum floarea de cenuşă şi planta carnivoră Drosera. O altă atracţie în zonă este izvorul de apă minerală de la Pisztrangos. Apa este bogată în calciu, iar depunerile ei au făcut un con imens de tufă calcaroasă.

Se spune că un ofiţer român, pe nume Ausonias, a descoperit izvoarele de la Ozunca. În anul 1896, în Ozunca exista primul bazin cu apă minerală, cu borduri de lemn, care a fost renovat în 1927. Pe rând, au mai fost construite apoi un adăpost din lemn pentru băile calde şi un han, care încă mai funcţioneaza. Există multe izvoare cu apă minerală, care sunt căutate şi pentru băut, având un gust bun.