Statiunea Sinaia

Localitatea: Sinaia
Judetul: Prahova
Zona: Muntenia

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Statiunea tristica Sinaia este situata in bazinul superior al Prahovei la 850 m altitudine medie intre masivul impadurit al Garbovei si ultimele pante ale muntelui Furnica.

Cunoscuta statiune de odihna, de tratament si de sporturi de iarna, Sinaia ofera turistilor o atmosfera placuta. Iernile sunt blande datorita versantilor muntosi care adapostesc statiunea. Temperatura medie in ianuarie este -3. 5oC; temperatura medie anuala este 5, 5o-6, 5oC. Iarna cad zapezi abundente, stratul mentinandu-se de la sfarsitul lunii septembrie pana la sfarsitul lunii martie cu o grosime medie de 50 cm.

Amatorii sporturilor de iarna au la dispozitie: partii de schi de diferite grade de dificultate, partii de sanius, pista de bob, scoala de schi pentru copii, incepatori si avansati, centre de inchiriere a materialelor si echipamentului pentru schi, mijloace de transport pe cablu: telecabina, telescaun, teleski, babyski. Vara, numeroase poteci marcate invita la drumetii in cadrul natural din jurul statiunii sau la excursii in Muntii Bucegi. De asemenea, se organizeaza serbari distractive, programe folclorice, carnavaluri…

Partii de schi in Sinaia:
Valea lui Carp (varful Furnica – cota 1400): dificultate mare; 2500 m lungime, 585 m diferenta de nivel
Papagal: dificultate mare, 450 m lungime, 150 m diferenta de nivel
„1500”: dificultate medie, 450 m lungime, 125 m diferenta de nivel,
Turistica (Cota 1400 – Sinaia): dificultate medie, 2800 m lungime, 450 m diferenta de nivel
Valea Dorului: dificultate medie, 600 m lungime, 150 m diferenta de nivel
Vanturis: dificultate medie, 2900 m lungime, 600 m diferenta de nivel
Poiana Stanii Regale: dificultate mica, 250 m lungime, 40 m diferenta de nivel