Statiunea Valcele

Localitatea: Valcele
Judetul: Covasna
Zona: Transilvania

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 3,00)

Statiunea Valcele este o statiune balneoclimaterica sezoniera situata la 12 km de Sfantu Gheorghe si 25 km de Brasov, la poalele versantilor impaduriti ai muntilor Baraolt, la altitudinea de 695m.

A fost cunoscuta inca din vremea imperiului roman, cand localitatea era cunoscuta sub numele de „Castrum Aqua vivarum”. Din secolul al XVII-lea avem marturia amenajarii surselor de apa cu adaposturi din lemn. Un rol hotarator in definitivarea profilului de statiune a localitatii Valcele, l-a avut contele Nemes, care in anul 1770 construieste prima structura de cazare.

Apele feruginoase cu dioxid de carbon de care dispune statiunea sunt recomandate atat in cura interna cat si in cura externa pentru tratamentul unor afectiuni ale sistemului cardiovascular, renale, ale tubului digestiv si glandelor anexe.

Factori naturali de cura:
– ape minerale carbogazoase, bicarbonate, magneziene, calcice, sodice, feruginoase, hipotone
– climat de crutare

Instalatii si proceduri terapeutice:
– instalatii pentru bai calde cu apa minerala
– instalatii pentru electroterapie ( diadinamice, ionizari, bai galvanice, ultrascurte si ultraviolete) si aerosoli
– instalatii pentru tratamente cu Pell Amar si Boicil Forte
– mofeta
– buvete pentru cura interna

Indicatii terapeutice:
Statiunea este indicata intratarea afectiunilor cardiovasculare, nevrozelor astenice si afectiunilor respiratorii cronice, afectiunilor tubului digestiv si ale glandelor anexe, afectiunilor hepatobiliare, afectiunilor cailor urinare, afectiunilor sistemului nervos periferic si ale placii motorii, afectiunilor reumatismale, bolilor de nutritie si metabolism, boli profesionale.

Containdicatii:
Cura medicala in aceasta statiune se face numai cu recomandarea medicului. Ea este contraindicata bolnavilor cu unele afectiuni acute sau cronice, cu boli infectioase sau tumori maligne. La aceste se adauga contraindicatiile speciale stabilite de medic pe forme si stadii de boala.