Vatra Dornei

Localitatea: Vatra Dornei
Judetul: Suceava
Zona: Bucovina

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele Nu există evaluări (Votati doar daca ati fost aici)

Situata in nordul Romaniei, intr-una dintre cele mai pitoresti depresiuni ale Carpatilor Orientali, Tara Dornelor, Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului, climei si facilitatilor de practicare a schiului. Ambianta este cu atat mai propice cu cat orasul-statiune este inconjurat de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Obcina Mestecanis.

Vatra Dornei este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, oferind posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna, dar fiind in acelasi timp si o importanta statiune balneara. Parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele sale, precum si cazinoul amintesc de faimoasele statiuni balneare din vestul Europei. In oras, cele mai interesante atractii turistice sunt Muzeul etnografic al Bucovinei si Muzeul vanatorii si al stiintelor naturale.

Cei care vor sa exploreze imprejurimile au la dispozitie telescaunul care acopera distanta dintre oras si Dealul Negru sau pot pleca in excursii la Poiana Negri si Poiana Stampei, renumite pentru izvoarele lor minerale. O excursie extrem de interesanta se poate face cu autocarul spre manastirile din nordul Moldovei: Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita. Toate aceste manastiri reprezinta monumente unicat ale artei feudale romanesti.